Appeltaart zonder meel
Appeltaart zonder meel

Oma's appeltaart zelf bakken? Met dit recept gaat dat zeker lukken! En ook nog eens glutenvrij!

Hoe bereid je dit?

Eieren splitsen. Eigeel samen met de helft van de suiker schuimig kloppen. Griesmeel, cacao, de klein gesneden appels en hazelnoten erdoorheen spatelen. Eiwit stijf kloppen en langzaam de rest van de suiker erdoorheen roeren. Het deeg voorzichtig door de eiwitmassa roeren.

In een ingevette springvorm (26 cm) bakken.

Abrikozenjam met wat water vermengen en glad roeren en op de hete taart strijken. Laten afkoelen. De chocolade laten smelten, de taart hiermee bedekken. Garneren met noten.

45 minuten op 200 graden (heteluchtoven 180 graden) bakken.

Smakelijk!

Appeltaart zonder meel Benodigdheden: 6 eieren
250 gram suiker (evt. van Fructoosje)
75 gram griesmeel
1 eetlepel cacao
250 gram appels
120 gram geroosterde hazelnoten
2-3 eetlepels abrikozenjam
200 gram chocolade van Fructoosje
Enkele hazelnoten voor de versiering