Muesli-zandkoekjes
Muesli-zandkoekjes

Muesli?! Gecombineerd met zandkoekjes?! Waarom niet? Geloof ons, het smaakt heerlijk! Maak ze nu en geniet!

Hoe bereid je dit?

Doe de meelsoorten met de basterdsuiker, wat zout en de boter in een kom.

Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes. Kneed er snel een samenhangend deeg van of laat het deeg in de keukenmachine kneden.

Laat het deeg afgedekt in de koelkast minimaal een 1⁄2 uur opstijven.

Warm de oven voor op 175° C.

Rol het deeg op een met rijstebloem bestoven aanrecht uit tot een dunne lap van ca. 1⁄2 cm

Steek er met een uitsteekvormpje of een glas figuurtjes of rondjes uit.

Als je er muesli koekjes van wilt maken van het uitgestoken deeg een balletje maken en er muesli onder kneden. Vervolgens platdrukken in de vorm van een koekje.

Leg de koekjes op de bakplaat. Op de muesli koekjes kun je bovenop stukjes chocolade doen.

Bak de koekjes in het midden van de hete oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.

Neem de koekjes van de bakplaat en laat ze op het aanrecht afkoelen.

Als je geen muesli wilt gebruiken maar gewone zandkoekjes laat dan de muesli en chocolade weg.

Smakelijk!

Muesli- zandkoekjes Benodigdheden: 100 gram boekweitmeel
100 gram rijstemeel
100 gram (basterd)suiker of suiker (van Fructoosje)
150 gram margarine
Muesli (van Fructoosje)
Melkvrije chocolade (van Fructoosje)